Sbírka příkladů z lineární algebry - Skácel, Petr; Horák, Pavel, 1942-2023; Masarykova univerzita. Ústav matematiky a statistiky (2011)
Hlavním cílem této bakalářské práce bylo vytvořit řešení příkladů z lineární algebry. Všechny příklady jsou vybrány ze sbírky Cvičení z algebry a teoretické aritmetiky I. od RNDr. Pavla Horáka. Práce je rozdělena do pěti kapitol, kterými jsou: vektorové prostory, matice a determinanty, soustavy lineárních rovnic, euklidovské vektorové prostory a lineární zobrazení vektorových prostorů.
The main goal this bachelor thesis was to create solutions of problems in linear algebra. All the problems are chosen from a collection called Exercises in algebra and theoretic arithmetic I. by RNDr. Pavel Horák. This thesis is divided into five chapters. These chapters are called: vector spaces, matrices and determinants, systems of linear equations, Euclidean vector spaces a linear maps of vector spaces.
Vedoucí práce: Pavel Horák
Bakalářská práce (Bc.)--Masarykova univerzita, Přírodovědecká fakulta, 2011
Keywords: lineární algebra; příklady; testy; linear algebra; bakalářské práce; bachelor's theses