Statistické metody ve finanční matematice - Bernard, Jan (2011)
V předložené práci studujeme normální rozdělení, jeho vlastnosti a metody jeho odvození. První kapitola je věnována odvozením normálního rozdělení. V kapitole druhé studujeme řešení rovnice vedení tepla a Fourierovu transformaci s vybranými vlastnosti. Závěrečná, třetí kapitola seznamuje s odvozením Black-Scholesova vzorce.