Ekonometrické metody a modely v reálných ekonomických aplikacích - Kyselová, Zuzana (2011)
Hlavným cieľom bakalárskej práce je tvorba ekonometrických modelov a príkladov s použitím panelového typu dát. Modely poukazujú na vplyvy rôznych faktorov na úroveň miezd a mieru nezamestnanosti v regiónoch Veľkej Británie v rokoch 1972 až 1995. Predstavujú zjednodušenú formu modelu z článku „Earnings, Unemployment, and Housing in Britain“. Práca môže byť použitá ako ilustrácia ekonometrických techník pre potreby predmetu Základy ekonometrie.