Numerické metody řešení nelineárních rovnic - Jagoš, Lukáš (2011)
Tato práce se zabývá numerickými metodami pro řešení nelineárních rovnic. Je rozdělena do čtyř kapitol. První kapitola slouží k uvedení pojmů, vět a definic nutných k pochopení rozebírané problematiky. V druhé kapitole jsou představeny iterační metody, kterými lze řešit nelineární rovnice. Třetí kapitola je věnována hledání kořenů polynomů. V poslední kapitole jsou rozebírány metody pro řešení soustav nelineárních rovnic. Jednotlivé metody jsou ilustrovány na řešených příkladech.