Systémy lineárních rovnic s nejednoznačným řešením. - Rozbořilová, Lenka (2011)
Tato práce se zabývá nalezením iteračních metod pro systém lineárních rovnic s nejednoznačným řešením. Při hledání řešení ve smyslu nejmenších čtverců je využito Mooreovy-Penroseovy pseudoinverze. Práce se dále zabývá popisem metody největšího spádu a metody sdružených gradientů. Všechny uvedené metody výpočtu jsou doplněny o vzorové příklady jejich použití.