Aplikace evolučních algoritmů - Oprendek, Radovan (2011)
Cieľom práce je vysvetliť základy teórie evolučných algoritmov a popísať najdôležitejšie charakteristiky spojené s ich aplikáciou. Práca skúma použiteľnosť v ekonómii a financiách, podrobnejšie sa zaoberá zostavením investičného portfólia. Na výpočet je použitý matematický softvér Matlab.