Studium sluneční aktivity - Lindišová, Elena (2011)
V predloženej práci je študovaná atmosféra Slnka a prejavy slnečnej aktivity, ktorými sú slnečné škvrny a fakulové polia. Druhá kapitola sa všeobecne zaoberá Slnkom, tretia kapitola spracovaním obrazu a štvrtá kapitola sa zaoberá spracovaním získaných snímkov slnečných škvŕn, fakulových polí a okraju slnečného kotúča.Táto práca je predovšetkým zameraná na teplotu jednotlivých bodov aktívnych oblastí vo fotosfére Slnka, na teplotný profil jednotlivých škvŕn a fakulových polí a~na~okrajové stemnenie.