Plazmochemická depozice tenkých vrstev a jejich optické vlastnosti v UV až IR oblasti - Ondračka, Pavel (2011)
Během této práce byly nanášeny tenké vrstvy ve vysokofrekvenčním doutnavém výboji ze směsi hexametyldisiloxanu a kyslíku. Dále byly měřeny optické vlastnosti připravených vrstev. Za tímto účelem byla použita spektroskopická elipsometrie a odrazivost v oblasti ultrafialového (UV) až viditelného záření a měření transmise v infračervené oblasti. Byly zkoumány vlivy depozičních podmínek na optické vlastnosti, rychlost depozice a chemické složení vrstev.