Slupkové galaxie - Vaculčík, Martin (2011)
Předkládaná práce se zabývá studiem morfologie a fotometrií slupkových galaxií. Na příkladu tří typických zástupců ukazuje metodiku fotometrického zpracování obrazu a postupy k nalezení základních rozměrových a fotometrických charakteristik těchto slupkových útvarů.