Flóra a vegetace rybích sádek a rybníků a jejich vztah k půdní semenné bance a šíření diaspor - Bubíková, Kateřina (2011)
Práce sestává ze dvou dílčích částí, rešeršní a výzkumné. V rešeršní části jsou shrnuty poznatky o studiu semenné banky a šíření rostlin s důrazem na mokřadní druhy. Ve výzkumné části jsou shrnuty výsledky terénní práce z let 2009 a 2010 zahrnující inventarizaci flóry a vegetace v 9 sádkových komplexech a přilehlých rybníků na severní Moravě a Slezsku. Přímou gradientovou analýzou byl testován vztah hospodaření a aktuální flórou, klastrovou analýzou bylo provedeno hodnocení podobnosti lokalit na základě zjištěného druhového složení.