Riziko predace a predační ztráty koroptve polní (Perdix perdix) - Kotasová Adámková, Marie (2011)
Náplní práce je literární rešerše o predaci, predačních ztrátách a antipredačních strategiích koroptve polní (Perdix perdix). Práce je doplněna vlastními výsledky z terénního mapování vybraných druhů predátorů v okolí obce Milešín, rozborem nahrávek z kamer umístěných na hnízdech a analýzami dodaných telemetrických dat na téma predace. Vlastní data jsou porovnána s daty z dalších lokalit a na tomto základě je zkoumán vliv hustoty koroptví populace, nabídky krytu a abundance predátorů na přežívání a úspěšné vyhnízdění koroptví.