Měření světelné účinnosti zdrojů světla - Večeřa, František (2011)
Tato práce je zaměřena na porovnání různých typů zdrojů světla. Jejím cílem je proměření světelné účinnosti běžně dostupných zdrojů světla jako jsou klasické žárovky, kompaktní zářivky nebo LED žárovky. U těchto zdrojů světla porovnáváme také jejich spektra, anizotropie vyzařování a světelné účinnosti.