Rozšíření rosičky lysé (Digitaria ischaemum) a r. krvavé (D. sanguinalis) v České republice - Rys, Jan (2010)
Bakalářská práce popisuje rozšíření rosičky lysé (Digitaria ischaemum) a r. krvavé (D. sanguinalis) v České republice. Na základě znaků v určovacích klíčích jsem revidoval nebo určil přibližně 700 herbářových dokladů rosiček, které byly pořízeny na území dnešní České republiky. Výsledkem práce je databáze a předběžné mapy rozšíření studovaných druhů a poddruhů na tomto území.