Algoritmizace motorického učení ve sjezdovém lyžování - Vilím, Martin, 1971- (2011)
Práce se zabývá problematikou vlivu učebních programů algoritmického typu na motorické učení studentů 1. ročníku oboru Tělesná výchova a sport. Cílem bylo zjistit, zda učební program algoritmického typu zvýší efektivitu výuky motorického učení ve sjezdovém oproti výuce tradičním metodickým postupem. Užití učebního programu algoritmického typu při výuce carvingového oblouku se pozitivně projevilo v úrovni správného provedení sledovaného prvku. Algoritmický typ výuky ale nepřispěl ke zlepšení vybraných kvalitativních ukazatelů carvingového oblouku ani k optimalizaci učebního postupu v motorickém učení v čase.