Interferenz und Transfer im DaF-Unterricht - Imider, Martina, 1971-; Masařík, Zdeněk, 1928-2016; Masarykova univerzita. Ústav germanistiky, nordistiky a nederlandistiky (2010)
Disertační práce na téma Interference a transfer ve výuce němčiny jako cizího jazyka se zabývá problematikou vlivu mateřského jazyka na mezijazykovou interferenci, která je zkoumána na korpusu autentických chyb českých studentů germanistiky.
PhD thesis on interference and transfer in teaching German as a foreign language deals with the influence of the mother tongue of interlingual interference, which is examined on a corpus of authentic Czech students Germanic errors.
Vedoucí práce: Zdeněk Masařík
Dizertace (Ph.D.)--Masarykova univerzita, Filozofická fakulta, 2011
Keywords: jazyková interference; jazyková výuka; jazykové vlivy (české); jazykový transfer; němčina; German language; language influence of Czech; language interference; language teaching and learning; language transfer; disertace