Plazmochemická modifikace povrchu materiálů sloučeninami na bázi bóru - Pijáková, Barbora (2011)
Táto práca sa zaoberá tvorbou vrstiev použitím technológie plazmovej ceruzky za využitia zlúčenín na báze bóru. Ďalej skúma vlastnosti vzniknutých vrstiev a ich závislosť na pracovných podmienkach. V teoretickej časti je popísané zariadenie generujúce plazmu, plazma samotná, spoločne s použitými chemikáliami a materiálmi. Experimentálna časť sa zameriava na pracovný postup, podmienky a vyhodnotenie vzniknutých produktov.