Patologie v lidské reprodukci - Hrbková, Irena (2011)
Tato bakalářská práce zpracovaná formou literární rešerše poskytuje stručný přehled patologií v lidské reprodukci. První kapitola se zabývá patologií gamet a zahrnuje kromě lidské genetiky také preimplantační a prenatální genetickou diagnostiku. V následujících dvou kapitolách je podán přehled somatosexuálních poruch a základů teratologie. Další patologie, kterými se tato práce zabývá, jsou patologie oplození, zahrnující mimoděložní těhotenství, dále pak patologie plodového vejce, zahrnující stručný přehled patologií placenty, pupečníku a plodové vody. Závěrečné kapitoly pojednávají o patologiích těhotenství, novorozence a patologiích vyskytujících se v souvislosti s asistovanou reprodukcí.