Životní styl a plodnost - Juránková, Hana (2011)
Předložená bakalářská práce zpracovává vliv potenciálních negativních faktorů životního stylu na lidskou plodnost. Zaměřuje se na ty nejaktuálnější, které svým negativním efektem působí na lidskou plodnost nejintenzivněji. Mezi analyzované faktory je zařazen vysoký věk, kouření cigaret, požívání alkoholu a drog, tělesná hmotnost, psychický stres a nebezpečné látky z okolního prostředí. Každý z těchto vlivů záporně zasahuje do lidské reprodukce, avšak velice individuálně u každého jedince v závislosti na stávajících okolnostech či kumulativním efektu více faktorů. Vliv některých negativních faktorů životního stylu na plodnost není zatím stále zcela objasněn, a proto se nabízí mnoho možností pro následná studia.