Bioakumulace arsenu z kompostovaného průmyslového kalu - Svobodová, Markéta (2011)
Tato práce je rešerší o problematice kalů a jejich zpracování kompostováním či vermikompostováním. Je zaměřená na biodostupnost těžkých kovů (arsen), jejich přestup do rostlin a živočichů a jejich možnou bioakumulaci v terestrických organismech. Součástí této práce je také experiment, jehož cílem bylo zjistit, zda se mobilita a biodostupnost arsenu mění při kompostování průmyslového kalu či jeho aplikaci na půdu. Pro vyhodnocení změn biodostupnosti byl užit bioakumulační test se žížalou.