Výskyt farmak v prostředí a jejich interakce s organismy - Michelová, Marie (2011)
V této bakalářské práci se věnuji výskytu a vstupům farmak do prostředí a také jejich interakcím s necílovými organismy. Farmaka nemají vlastnosti obecně známých skupin polutantů. Většinou jsou relativně snadno rozložitelná a namísto skupiny látek s podobnými vlastnostmi se do prostředí dostává mnoho různých látek s širokou škálou mechanismů působení. Jsou biologicky aktivní a do prostředí vstupují v relativně velkých množstvích a neustále. Mají tak obrovský potenciál k ovlivňování necílových organismů a právě proto stojí za to věnovat jim mimořádnou pozornost.