Vývoj inhibitorů halogenalkandehalogenas - Buryška, Tomáš (2011)
Tato bakalářská práce se věnuje hledání inhibitorů halogenalkandehalogenas. Halogenalkandehalogenasy jsou známé z aplikací degradace toxických látek. Dosavadní studie halogenalkandehalogenas se proto zabývají převážně zvyšováním jejich aktivity. Tato práce je vůbec první, která se zabývá vývojem inhibitorů těchto enzymů.