Optimalizace protilátek pro použití v chromatinové imunoprecipitaci - Vychodilová, Ivona (2011)
Telomery jsou nukleoproteinové struktury nezbytné pro udržení integrity eukaryotických genomů. Telomery jsou chráněny celou řadou interagujících proteinů. Jedním z těchto proteinů vážících se na telomerické repetice in vitro je protein AtTRB1, který obsahuje na N-konci Myb-like doménu typu telobox, centrální GH1/GH5 doménu a coiled-coil doménu na C-konci. Stále není jasná přesná lokalizace proteinu AtTRB1 v rámci rostlinného genomu. Chromatinová imunoprecipitace je in vitro metoda umožňující pomocí specifických protilátek analyzovat cílovou sekvenci DNA a tak nám může poskytnout informaci o interakci proteinu AtTRB1. V rámci této bakalářské práce se podařilo získat dostatečné množství vhodného materiálu a zavést metody izolace jader. Hlavním tématem studie byla optimalizace protilátek anti-AtTRB1: 1.2, 4.1, 5.2, 6.2 vyvinutých v naší laboratoři. Nejvhodnější protilátkou pro ChIP je protilátka anti-AtTRB1 1.2. Protilátku 4.1 se nepodařilo optimalizovat. Protilátka 5.2 není vhodná pro ...