Konformační vlastnosti kvadruplexu lidské telomerní DNA - Chvátal, Martin (2011)
V této práci jsou studovány konformační vlastnosti 22-meru lidské telomerní DNA o sekvenci AG_3(TTAG_3)_3 a jejích modifikací abazických na sedmé, třinácté nebo devatenácté pozici. Jednotlivé vlastnosti jsou zkoumány v přítomnosti sodných a draselných iontů pomocí CD spektroskopie, UV absorpční fotometrie a elektroforetických metod.