Interakce mutantních forem p53 s nádorovými supresory p63 a p73 - Adámik, Matej (2011)
Táto práca sa zameriava na štúdium interakcií purifikovaných mutantných proteínov p53 s centrálnymi doménami p63/p73. Interakcie jedného z najčastejšie sa vyskytujúcich mutantných proteínov - R175H s izolovanými centrálnymi doménami p63 a p73 boli skúmané imunoprecipitačnou technikou in vitro. Získané výsledky boli v súlade so závermi zverejnenými v literatúre, tie však pochádzali z experimentov s celými proteínmi. Ďalej bol skúmaný vplyv mutantných proteínov (G245S, R248W, R249S) na sekvenčne špecifickú väzbu izolovaných centrálnych domén p63 a p73 na DNA pomocou elektroforézy z agorózovom géle. Podrobnejšie znalosti o spôsobe akým dochádza k útlmu nádor supresívnych vlastností členov rodiny v prítomnosti mutantnej p53 by mohli napomôcť presnejšiemu diagnostikovaniu a postupom v proti-nádorovej liečbe.