Oxidace allotropických forem uhlíku v prostředí plazmových výbojů - Polsterová, Svatava, 1989- (2011)
Práce se zabývá oxidací allotropických modifikací uhlíku ve prostředí plazmových výbojů. Obsahuje rešerši o grafitu, nanodiamantech, fullerenech, nanotrubicích a amorfním uhlíku a jejich oxidacích klasickými i plazmochemickými cestami. V praktické části práce byla zkoumána možnost oxidace sazí v prostředí vody a peroxidu vodíku.