Vichřice v České republice: konfrontace vypočtených a pozorovaných případů - Kredvík, Jakub (2011)
Bakalářská práce se zaměřuje na výskyt silných větrů na území České republiky. Cílem práce je popsat metody výpočtu silných větrů, shrnout dokumentární údaje o výskytu silných větrů v České republice a porovnat je s vypočtenými případy silných větrů.