Minerální vody na Luhačovicku - Svitáková, Tereza (2011)
Bakalářská práce je zaměřena na přírodní minerální vody na Luhačovicku. Na základě analýzy fyzickogeografických charakteristik a historických podkladů se snaží práce zdůraznit nutnost ochrany místních přírodních vývěrů minerálních vod před potenciálním ohrožením. V tomto případě se jedná především o antropogenní kontaminaci, která hraje významnou roli nejen v minulosti, ale také přítomnosti přírodních léčivých zdrojů. Práce analyzuje současné ochranné opatření zdrojů minerálních vod v podobě legislativy. V závěru práce navrhuje možné řešení vedoucí ke zlepšení a zachování kvality a kvantity místních minerálních vod.