Změny půdní vlhkosti v okolí stanice J.G.Mendela - Hrbáček, Filip (2011)
Tato práce se zabývá hodnocením a popisem režimu objemové půdní vlhkosti v letech 2005 - 2010 na ostrově Jamese Rosse. Podklady pro práci pochází z meteorologické stanice na severním úpatí mesy Berry Hill v severní části ostrova. Hodnocení dat je zaměřeno na sezónní režim a krátkodobé výkyvy objemové půdní vlhkosti spojené se změnou teploty půdy a vzduchu. Jedná se o první analýzu objemové půdní vlhkosti z ostrova Jamese Rosse.