Transformace krajiny modelové části povodí Ponávky - Vysloužil, Lubomír; Herber, Vladimír, 1952-; Masarykova univerzita. Geografický ústav (2011)
Krajina je v posledních několik staletích intenzivně přetvářena lidskou činností. Práce zhodnotí vývojové změny ve využití krajiny, změny v její struktuře a vliv těchto změn na ekologickou stabilitu a funkce krajiny v modelovém území části povodí Ponávky. Změny budou sledovány od roku 1876 do současnosti za použití starých mapových děl a leteckých snímků a dále geografických informačních systémů.
Landscape is in the last centruries intensively modified by the human activities. Thesis will aim on changes in land use, landscape structure and effects on ecological stability and fiction of landscape in the model area of a part of the Ponavka Drainage basin. Changes in landscape are monitored since year 1876 with using old maps and aerial photos, which are then transfered to geographical information systems.
Vedoucí práce: Vladimír Herber
Bakalářská práce (Bc.)--Masarykova univerzita, Přírodovědecká fakulta, 2011
Keywords: ekologická rovnováha krajiny; geografické informační systémy; krajina; využití půdy; geographical information systems; landscape ecological balance; landscape; land use; Ponávka (Česko : řeka); Ponávka River (Czechia); bakalářské práce; bachelor's theses