Vliv vodohospodářských úprav na hydrologický režim Kyjovky - Selucký, Tomáš (2011)
Práce popisuje interakci mezi vodohospodářskými úpravami a hydrologickým režimem řeky Kyjovky. V první části práce jsou řešeny fyzicko-geografické podmínky, které mají vliv na odtok vody z povodí. Ve druhé části jsou popsány jednotlivé vodohospodářské úpravy a jejich vliv na hydrologický režim Kyjovky. V další části jsou analyzovány změny průměrných měsíčních průtoků, průměrných ročních průtoků a změny průběhu povodňových situací. V závěru jsou charakterizovány významné problematické zásahy v povodí s případným subjektivním návrhem na řešení stávající situace.