Krajinná struktura modelového území v povodí Třebovky - Hordějčuk, Martin; Herber, Vladimír, 1952-; Masarykova univerzita. Geografický ústav (2011)
Tato práce se zabývá vývojem využití půdy a změnami v krajinné struktuře. Studovaným územím je modelová část povodí Třebovky. Pro porovnání změn v krajině byly vytvořeny mapy využití půdy za roky 1852 a 2011. Dále je blíže popisována krajinná mikrostruktura vybraných segmentů území. K lepšímu pochopení současného využití půdy bylo zájmové území rozčleněno na krajinné jednotky (mikrochory) ve dvou úrovních, u kterých jsou popsány návrhy změn ke zlepšení využití půdy.
The primary concern of this work is the development of land use and changes in landscape structure. The territory of study is a model part of Třebovka river drainage basin. To compare the changes in landscape, land use maps for the years 1852 and 2011 were created. Further described is the landscape microstructure of selected segments. To better understand current land use, the area of interest was divided into landscape units (microchores) on two levels, descriptions of which include suggestions of changes to improve land use.
Vedoucí práce: Vladimír Herber
Bakalářská práce (Bc.)--Masarykova univerzita, Přírodovědecká fakulta, 2011
Keywords: krajina; využití půdy; landscape; land use; Třebovka (Česko : řeka); Třebovka River (Czechia); bakalářské práce; bachelor's theses