Řeka Jihlava a jaderná elektrárna Dukovany - Svoboda, Ivo (2011)
Práce komplexně popisuje interakci mezi řekou Jihlavou a Jadernou elektrárnou Dukovany. Zaměřuje se na charakteristiku vodních nádrží Dalešice a Mohelno jako prostředku této vazby, hodnotí požadavky elektrárny na vodní tok a věnuje se i problematice dopadů propojení, a to po stránce hydrologické a environmentální. V závěru jsou analyzována a subjektivně hodnocena možná opatření na zmírnění dopadů energetické soustavy.