Tafonomie paleolitických hrobů - Hlavatá, Pavlína, 1989- (2011)
Práce se zaměřuje na paleolitické pohřby. Jsou zde zmíněny základní tafonomické procesy a činitelé mající vliv na průběh těchto procesů. Cílem této bakalářské práce je vytvořit přehled paleolitických pohřbů z Moravy a popis tafonomických faktorů, které způsobují změny v uložení pohřbených koster a diskuze o dalších postdepozičních změnách. Diskutována je zejména činnost zvěře, lidská činnost a působení geologických procesů. Tyto faktory mohou být nabídnuty jako alternativní interpretace vedle jiných názorů vysvětlující pozorované anomálie v poloze skeletů, podobě hrobů a změn na kostře jako výsledek pohřebního ritu.