Výživový stav, tělesná zdatnost a fyzická aktivita brněnských dětí - analýza dat studie ELSPAC - Bestvinová, Radka (2011)
Předmětem bakalářské práce „Výživový stav, tělesná zdatnost a fyzická aktivita brněnských dětí - analýza dat studie ELSPAC“ je zhodnocení výživového stavu a tělesné zdatnosti u dětí studie ELSPAC. V teoretické části je přiblíženo, co je to výživa, které aspekty ji ovlivňují, co představuje tělesná zdatnost, jakými metodami je zjišťována a proč je fyzická aktivita důležitá v každém životním období. V praktické části je zpracování již sebraných dat studie ELSPAC, statistická analýza a srovnání s celostátními případně mezinárodními daty.