Antropologická analýza kosterních pozůstatků z novověkého hřbitova v Jaroměřicích nad Rokytnou - Němcová, Jana (2011)
Obsahem práce je antropologické vyhodnocení kosterního souboru 90 jedinců nalezených při archeologickém výzkumu v Jaroměřicích nad Rokytnou. Kosterní pozůstatky byly datovány do období 17. - 18. století a pocházejí z tzv. „nového“ hřbitova, který se přestal používat v roce 1835. Cílem práce byl základní antropologický rozbor pozůstatků, tj. určení pohlaví a odhad věku a výšky postavy. Hodnoceny byly také patologie a variety skeletu. Získané údaje jsou shrnuty, vyhodnoceny a graficky znázorněny v kapitole Výsledky.