Příčiny vysoké nezaměstnanosti v okrese Hodonín - Andonov, Martin (2011)
Cílem této práce je analýza trhu práce v okrese Hodonín po roce 1989 se zvláštním ohledem na příčiny současné dlouhodobě vysoké nezaměstnanosti v tomto okrese. Na základě dostupných informací a dat o trhu práce v okrese, a to zejména počtu uchazečů o zaměstnání a počtu volných pracovních míst, se bakalářská práce snaží o objektivní zhodnocení současné a minulé situace. Zvláštní důraz je pak kladen na situaci v posledních letech počínaje rokem 2008 včetně důsledků hospodářské krize na trh práce v okrese.