Kartografické aspekty směrnice INSPIRE - Pěnková, Helena, 1988- (2011)
Bakalářská práce se zabývá hodnocením aktuálního stavu implementace směrnice INSPIRE do českého prostředí. Následně zahrnuje popis procesu harmonizace, harmonizaci datové specifikace vodstva s digitálním modelem území a hodnocení možností kartografické vizualizace. Výsledkem práce je mapovací schéma a harmonizační tabulka sloužící k transformaci schémat hodnocených datových sad.