Koncepce tematické mapy vybraného prvku energetické infrastruktury střední Evropy. - Bureš, Petr (2011)
Bakalářská práce Koncepce tematické mapy vybraného prvku energetické infrastruktury střední Evropy popisuje a podrobně hodnotí vybrané tematické mapy zabývající se vodní energetikou v různých státech Visegrádské skupiny. Na základě analýzy současného i staršího kartografického zpracování hydroenergetické problematiky na různých tematických mapách tato bakalářská práce popisuje postup tvorby vlastní tematické mapy zaměřené na problematiku vodních elektráren v zemích Visegrádské skupiny.