Návrh WWW GIS obce České Velenice - Nedorost, Luboš (2011)
Tématem této bakalářské práce je navrhnout a vytvořit řešení geografického informačního systému obce České Velenice s WWW uživatelským rozhraním, založené na standardech OpenGIS a W3C a použití open source technologií. Práce obsahuje zhodnocení podobných existujících řešení, popis a zpracování vstupních dat a jejich implementaci do GISu. Výsledný produkt by měl pomoci místní samosprávě a občanům v rozhodování a vyhledávání dat týkajících se dané obce.