Kartografické vyjádření mobility vozíčkářů v rámci brněnské MHD - Havlas, Jan (2011)
Bakalářská práce se zabývá mapováním bezbariérové přístupnosti městské hromadné dopravy v Brně. Jejím cílem je vytvořit novou mapovou vrstvu a tu následně implementovat do již existující mapy bezbariérové přístupnosti města Brna. Na základě klasifikace existujících map k tématu a teoretických předpokladů o bezbariérové přístupnosti systému městské hromadné dopravy se věnuje hodnocení a terénnímu mapování zastávek městské hromadné dopravy. Výsledky terénního mapování jsou následně metodami kartografické vizualizace vyjádřeny ve finální mapě.