Studium struktury fragmentů DNA bohatých na guanin a adenin pomocí NMR spektroskopie - Zdražilová, Kristína (2011)
V rámci této práce byly zkoumány řetězce DNA bohaté na puriny, konkrétně (GA)10 a C3(GA)5, které byly vybrány na základě CD spektroskopie. Cílem bylo pomocí NMR metod navrhnout model párování bází a posoudit, zda se jedná o paralelní či antiparalelní orientaci řetězců. Všechna spektra vykazovala přítomnost rovnováhy různých strukturních forem, proto jsme se pokusili stabilizovat strukturu pomocí vytvoření i-motivu prostřednictvím cytosinů. Na základě píků v NOESY spektrech byly identifikovány některé způsoby párování.