Analýza a návrh využití vybraných map z archivu Geografického ústavu Masarykovy univerzity. - Cahel, Marek (2011)
Práce se zabývá analýzou a možným využitím map z archivu Geografického ústavu Masarykovy univerzity. V první části je zpracována teoretická varianta rozdělení kartografických děl. Na základě tohoto rozdělení je popsán obsah mapových děl umístěných v mapovně. V další části práce je provedeno hodnocení map z pohledu jejich vyhledávání v knihovně či na internetu. Následuje část, v níž je naznačeno několik možností využití map ve výuce kartografie. Závěrečná část práce se věnuje zpřístupnění těchto map širší veřejnosti. V textu jsou stručně popsány nejpoužívanější metody zpřístupnění, zejména jejich principy a možné klady a zápory.