Nanočástice a nanostrukturované povrchy při přenosu elektronů mezi enzymy a elektrodami - Zlámal, Tomáš (2011)
Modifikace elektrochemicky aktivních povrchů zlatými nanočásticemi může zlepšit vlastnosti měřeného signálu u elektrochemických analytických metod. Měření s enzymy glukasaoxidasou a křenovou peroxidasou kovalentně vázané na zlaté elektrody s povrchem modifikovaným zlatými nanočásticemi prokázalo vliv zlatých nanočástic na zvýšení citlivosti použité amperometrické metody, ačkoli postup imobilizace nanočástic a enzymů nebyl optimální.