Politický konflikt v Bolívii: geografická analýza - Novotný, Gustav (2011)
Práce nazvaná Politický konflikt v Bolívii: geografická analýza se zabývá současným politickým konfliktem, který v Bolívii vzniknul v období od roku 2005, kdy se v Santa Cruz a třech dalších departmentech rozvinulo hnutí usilující o větší autonomii. Tato bakalářská práce analyzuje geografii politického konfliktu, jeho současné i historické důvody a rozdíly mezi oběma znepřátelenými částmi Bolívie. Dále se zabývá jednotlivými složkami, odrazem konfliktu ve volbách a referendech po roce 2005 a jeho geopolitikou. Závěr nabízí prognózu budoucího vývoje.