Regionální geografická analýza SO ORP Břeclav - Novotný, Tomáš (2011)
Tato bakalářská práce se věnuje regionální geografické analýze správního obvodu obce s rozšířenou působností Břeclav, se zaměřením na možnosti jeho rozvoje jako venkovského regionu. Výzkumným cílem práce bylo zjištění aktuálních plánů rozvoje v místních obcích a dalších subjektech a jejich zkušenosti s čerpáním dotací, zejména z fondů Evropské unie. Tyto informace byly sbírány prostřednictvím dotazníkového šetření. Významnou součástí práce je komplexní geografická charakteristika území.