Specifika cestovního ruchu Karlovarského kraje - Kvítková, Martina (2011)
Bakalářská práce pojednává o specificích cestovního ruchu Karlovarského kraje jako regionu s bohatou lázeňskou tradicí. Hlavní část práce podrobně rozebírá turistický potenciál kraje a dále se zabývá zhodnocením významnosti lázeňského cestovního ruchu a kulturní akce Mezinárodní filmový festival Karlovy Vary pro rozvoj cestovního ruchu v kraji. Závěrečná část práce je věnována analýze turistické návštěvnosti Karlovarského kraje.