Lynchova koncepce obrazu města a její aplikace na příkladu vybrané městské části Brna - Weissmannová, Hana (2011)
V teoretické rovině se práce zabývá vývojem pojetí místa a prostoru v humánní geografii a především jejich využitím jako výchozích prvků různých geografických teorií a koncepcí. Prioritní pozornost je věnována Lynchově koncepci obrazu města, jeho základním prvkům a způsobu jeho formování. Získané poznatky jsou následně aplikovány na vybranou část města Brna (Brno-střed). V rámci studovaného území jsou vymezeny a charakterizovány jednotlivé prvky obrazu města. Součástí práce je i snaha o nalezení obecného skupinového image porovnáním několika mentálních map vzorku studentů.