Vývoj dostupnosti Brna železniční dopravou - Kolláriková, Lucia (2011)
Posledných štyridsať rokov malo silný význam v charaktere osobnej železničnej dopravy v Českej republike. Preto sa táto práca bude venovať zmene organizácie priestoru v závislosti na cestovnom čase v rokoch 1970, 1990 a 2010. Hlavný dôraz je kladený na konštrukciu máp akcesibility v jednotlivých rokoch. Ďalej si dáva za úlohu vymedzenie rizikovo dostupných oblastí z Brna, ako centra Jihomoravského kraja, vo vybraných etapách. V neposlednom rade sa bude venovať popisu súvislostí spojenými so zmenami dostupnosti.