Silné ročníky ze 70. let 20. století jakožto nositelé proměny demografických poměrů v Brně - Uhlíř, Luboš (2011)
Práce se zaměřuje na proměnu reprodukčního chování v Brně od počátku 90. let 20. století, jehož nositeli se staly silné ročníky narozené v 70. letech. V rešeršní části je věnována pozornost teoretickým konceptům spojeným s vysvětlením pravděpodobných příčin změn reprodukčního chování. Praktická část je zaměřena na generace ze 70. let 20. století a jejich vliv na proměnu porodnosti, plodnosti a strukturu obyvatel v Brně a jejich srovnání s vývojem v Jihomoravském kraji a v České republice. Práce je zakončena nástinem pravděpodobného budoucího demografického, ekonomického a sociálního vývoje v Brně.