Geografická analýza výsledků voleb do Poslanecké sněmovny PČR v roce 2010 - Běhávka, Jiří (2011)
Tato práce analyzuje výsledky a prostorovou variabilitu volební účasti a volební podpory vybraných politických stran ve volbách do Poslanecké sněmovny PČR v roce 2010. Regionální rozdíly jsou za pomoci regresní analýzy vysvětleny souborem proměnných, charakterizujících sociokulturní a socioekonomickou strukturu obyvatelstva, polohu regionu a jeho narušenost sociopatologickými jevy.